Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

szerda, 01 november 2023 21:12

Nyelvtanulás Frankfurtban

Írta:

Nyelvtanulás Frankfurtban

15 éve tanítok a solymári iskola művészeti iskolájában, ahol a közismeretet tanító kollégáim évek óta részt vesznek az Erasmus+ továbbképzéseken. Mindig irigykedve hallgattam a beszámolóikat, így idén én is jelentkeztem. Úgy gondoltam ahhoz, hogy a külföldre felvételiző tanítványaim segítségére lehessek, leginkább az lenne hasznos, ha a nyelvtudásomat bővíteném. Így vettem részt 2023. szeptember végén Frankfurtban a did deutsch institut német nyelvtanfolyamán.

A tanfolyam minden nap kilenctől fél háromig tartott. A csoport, ahová kerültem nagyon sokszínű volt, a társaim többek között Tajvanról, Spanyolországból, Svájcból, Braziliából érkeztek. Nagyon izgalmas volt beszélgetni velük, kicsit megismerni a világ teljesen más szegletéből érkező embereket.

A hét során több tanár - összesen három - foglalkozott velünk. Ez nagyon hasznos volt abban a tekintetben, hogy mindegyikük más módszerrel tanította a nyelvet. Mindegyikük különböző típusú feladatokat adott, amik vagy a nyelvtani tudásunkat, a szövegértésünket, vagy a kommunikációs képességünket fejlesztette. A kurzus nagyon intenzív volt, úgy érzem, nagyon sokat tanultam és rengeteget fejlődött a beszédkészségem.

A szabadidőmet frankfurti városnézéssel töltöttem , megkóstoltam a helyi ételeket, finomságokat. Nagy örömömre pedig éppen a héten zajlott a Frankfurti Zeneakadémia egy ingyenes fesztiválja, ahol fantasztikus kulturális élményekkel is gazdagodtam.

Úgy gondolom az Erasmus+ egy nagyszerű lehetőség és nagyon hálás vagyok, hogy lehetőségem volt részt venni a tanfolyamon.

Pallagi Teréz, fuvolatanár

Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Tájékoztató a pályázatról | blog (hunyadierasmus.wixsite.com)

További információk

  • Helyszín: Frankfurt

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás