Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

vasárnap, 20 november 2022 20:09

Integrating ICT and new technologies into teaching and education in Tenerife

Írta:

Ha úgy döntesz, hogy a Tenerife-i Erasmus tanárképző tanfolyamot választasz, garantáltan jól döntesz.

Napjainkban egyre nagyobb teret nyer az IKT integrálása az oktatásba. Az új technológiák a lehetőségek és eszközök széles skáláját kínálják a számunkra. Azért választottam ezt a gyakorlati képzést, hogy megismerhessem a legújabb appokat, webes platformokat az angol tanításom megerősítésére és támogatására, használatuknak konkrét módjait a "learning-by-doing" módszertan segítségével.

A kurzus során megtanultuk hogyan készítsünk magával ragadó és interaktív multimédiás tartalmakat és prezentációkat, hogyan használhatjuk az IKT-eszközöket az oktatás érdekesebbé, élvezetesebbé, motiválóbbá és innovatívabbá tételére, hogyan kell videót vágni és vicces kvíz feladatokat készíteni. Ezeket a feladatokat minden alkalommal kipróbáltunk, amit nagyon élveztem. Készítettünk plakátot, terveztünk logót, szabadulójátékot és megannyi új ötlettel gazdagodtam, melyeket hasznosíthatok a tanításom során és a megszerzett tudásomat továbbadhatom az erre nyitott kollégáimnak is.

A természet szerelmeseinek olyan élményekben lehet részük, mint a számtalan kis strand felfedezése a kitaposott ösvényekről letérve a banánültetvények között. A nap szerelmesei pedig a Puerto de la Cruz-i Playa Martianezen gyűjthetik be az éves D vitamin adagjukat, akik túrázni szeretnek, akár meghódíthatják a Teide csúcsát, Spanyolország legmagasabb hegyét és a világ harmadik legnagyobb vulkánját. Olyan volt ez az egy hét, mintha egy földi paradicsomba utaztam volna. Nagyon élveztem a helyiek életstílusát. Hamar felvettem a ritmust és mindennapjaim része lett például az isteni barraquito kávé.

A kurzus minden egyes napja nagyon jó hangulatban telt.  Ez köszönhető volt a trénerünknek Alexnek, aki humorérzékével és intelligenciájával nagyban hozzájárult ehhez és köszönet a csoporttársainknak is, akikkel igazán jól kijöttünk iskolán belül és kívül is.

További információk

  • Helyszín: Tenerife Spanyolország

Új hozzászólás