Tanártovábbképzés külföldön - pályázattal

Asbolt Olivér

vasárnap, 06 augusztus 2023 07:42

Kalandra fel Rovinjban! 1.0

Szeretnék mindenkit invitálni a Rovinjban indított tanárképzésekre, amelyek rendkívüli helyszínen, remek tanári gárdával működnek. Az előadókról még csak jót hallhattam, így magam is belevágtam az első Erasmus+ egyéni tanulmányomba, Kalandra fel! - IKT a tanórákon 1.0 – Játék – élmény – tanulás címen, melyet a Hungary Expert a Tanárokért és a Diákokért tanárképző intézmény szervezett 2023.július 23-29 között.

Nem kellett csalódnom. Mind a szervezés, mind a képzés anyaga a lehető legprofibb módon, a csoport és az egyes pedagógusok személyes érdekeinek megfelelően volt összeállítva. Az előadónk Krizsán Pál személyében egy nagyműveltségű, ízig-vérig pedagógust ismerhettünk meg, aki azért két lábbal áll a földön, így az IKT-s pedagógia sok buktatójára is felhívta a figyelmünket. A programok egy-egy pedagógiai célhoz rendelését is megvilágította számunkra. Rendkívül sok applikációt, feladatszerkesztőt ismerhettünk meg úgy, hogy annak tanári és diák felületére is ráláttunk. Ehhez mérhetetlenül nagy szaktudása és türelme segített, mert senki sem maradt le a gyakorlatok során, de mindenki a saját szakjának megfelelően tevékenykedhetett. Minden problémára segítséget tudott számunkra nyújtani, vagy Ő, vagy valamelyik más pedagógustársunk. Foglalkoztunk: Lino, Classroom, WordWall, LearningApps, Zanza TV, edPuzzle, Symbaloo, Plickers, Quizlet, Kahoot, Wizer.me, Quizizz, QRcode Monkey, Padlet, Mentimeter, Okos doboz, NKP okos tk., PurposeGames, Educaplay, Meme Generator, Crossword, WordArt, Flippity programokkal és felületekkel.

Ahhoz, hogy a diákok motivációját növeljük a tanulásra, mindenképpen jónak tartom az IKT-s eszközök alkalmazását az általunk szervezett órákon!

A továbbképzés óráira, rendkívül jó bontásban került sor, a délelőtti két hosszabb etapot egy rövidebb délutáni zárta. A terhelés így ideális volt, azért a vasárnaptól indult továbbképzés már szerdára egy kicsit fárasztónak tűnt, szerencsére a helyszín mindenért kárpótolt.

A szervező délutánra közös kulturális és egyben kirándulós programokat is biztosított nekünk, de a reggeliben és az ebédben is segítséget adtak, melyről előzetesen már tájékoztatást kaptunk. Buszkirándulást ajánlottak Motovunba és Grožnjanba, Porecbe, Pulába, Balebe, Opatijaba és Humbaba, a Brijuni szigetekre, hajós naplementés delfintúrát, kajaktúrát Rovinj szigetei körül és kompos utazást Velencébe. Még bicikli bérlésre is volt lehetőség. A képzést egy hajóút zárta le, amely ebéddel, Lim-fjord és Vrsar látogatással egészült ki.

A legjobb mégis az, hogy ennek a képzésnek van 2.0 verziója is. Jövőre veletek!

Köszönjük a Hungary Expert csapatának a gondos odafigyelést, a magas szakmai színvonalat és a kitűnő szervezést!